City and Colour

Ok, fiind un meloman, o sa postez multe recomandări în materie de muzică, prima recomandare fiind, evident, Dallas Green aka City and Colour.


Un mic rezumat despre Dallas Green


Dallas Green, născut în Septembrie 29, 1980 este un muzician canadian cel mai bine cunoscut ca fiind solist şi în acelaşi timp şi chitarist în trupa de post-hardcore Alexisonfire şi de asemenea, datorită proiectului solo care abordează genul folk/acoustic, City and Colour.


Numele lui

Green a confirmat într-un interviu din 2008 la festivalul NXNE faptul că a fost întradevăr numit după cunoscutul jucător de baseball din liga majoră care poartă acelaşi nume. Acesta spune că, cu toate că s-a născut pe Sep. 29, 1980, nu a fost botezat de la bun început şi nu a avut un nume. Mama acestuia se gândea să îl numească Graham-Todd Green, dar tatăl acestuia pariase pe echipa Philadelphia Phillies în perioada cupei mondiale din 1980 în acea lună de Octombrie. După ce echipa a câştigat, ambii părinţi au decis ca pe fiul lor să îl cheme Dallas.

Din pură coincidenţă, în anul 2008 la CASBY Awards, desfăşurate pe perioada 22 Octombrie, i-a fost prezentat de către Bookman, premiul pentru Cel mai bun album indie pentru albumul Bring Me Your Love, zi în care a echipa Phillies a câştigat primul joc din acel sezon din 2008 World Series, urmând ca apoi să câştige premiul absolut, fiind prima lor victorie la 2008 World Series.

Carieră

Înainte de a se alătura trupei Alexisonfire, Green a făcut parte dintr-o trupă numită Helicon Blue, lansând un singur album înainte de a se despărţii. Trupa alcătuită din 3 mebrii avea ca protagonişti pe Marce Lanteigne (bass şi vocal) şi pe Nicholas Osczypko (baterist).

Trupa a lansat un album autointitulat Helicon Blue cu Greg Below de la Distort Entertainment, care a participat şi la melodiile My Last Breath, Sunder, Greater Victory şi Perpetual Healing.

Activitatea lui Dallas în trupa Alexisonfire a început în târziul anului 2001. De atunci, ei au scos 3 albume (Alexisonfire, Watch Out! şi Crisis) împreună cu câteva EP-uri. Vocea sa melodică şi înălţimile pe care le pot atinge corzile sale vocale domină majoritatea melodiilor trupei.


Studio albums and EPs

Date of
Release
Title Label
2004 The Death of Me (EP) Dine Alone Records
2005 Missing EP Dine Alone Records
2005 Sometimes Dine Alone Records
2008 Bring Me Your Love Vagrant Records/Dine Alone Records
2008 The MySpace Transmissions (EP) Vagrant Records/Dine Alone Records
2008 The iTunes Sessions (EP) iTunes Exclusive
2008 - November 25 Bring Me Your Love Special Limited Edition (Limited to 6000 copies)[13] Dine Alone Records


Live albums

Date of Release Title Record label
2007 Live Dine Alone Records







Links

City and Colour Official Site

Alexisonfire Official Site


Sample plz?

Revenind la proiectul său solo, City and Colour, cred că este timpul pentru a vă delecta cu câteva dintre performanţele acestuia live, dar şi clipuri oficiale. Hope you guys like it.




0 Comments:

Post a Comment